Rozróżnienie licencji miesięcznych i rocznych pozwala elastycznie kupować dodatkowe licencje lub anulować istniejące.
Spis treści
📌 Przegląd typów licencji
Tutaj znajdziesz przegląd licencji, spośród których możesz wybrać.
➡️ Dostępność licencji
W tym przeglądzie możesz sprawdzić, ile licencji zostało już zakupionych i które z nich są nadal dostępne do przypisania użytkownikom.
➡️ Przenoszenie właściciela konta
Za pomocą przycisku "Przenieś właściciela konta" możesz w dowolnym momencie zmienić właściciela konta.
📣Uwaga:
Właściciela konta można przenieść wyłącznie na użytkownika, który w ustawieniach użytkowników ma rolę „Super administratora”.
➡️ Kupowanie licencji
Za pomocą przycisku "+ Dodaj nową" możesz kupić odpowiednią licencję, klikając znak „+” lub wprowadzając żądaną liczbę.
Możesz wybrać, czy mają to być licencje roczne, czy miesięczne.
➡️ Przypisywanie licencji do użytkownika
Każdą licencję można przypisać do użytkownika. Licencje można również przenosić między użytkownikami, ale nie można ich w tym samym czasie przypisać więcej niż jednemu użytkownikowi.
Aby przypisać licencję do użytkownika, wybierz żądanego użytkownika na karcie „Użytkownicy” i kliknij przycisk "+ Dodaj licencję".
Następnie jednocześnie otrzymasz krótki przegląd nadal dostępnych licencji.
➡️ Zarządzanie licencjami
Aby odłączyć licencję od użytkownika, uaktualnić ją lub anulować, możesz skorzystać z dwóch sposobów:
Za pośrednictwem karty „Użytkownicy”
Wybierz danego użytkownika, a następnie kliknij trzy kropki obok licencji.
Za pośrednictwem karty „Licencje”
Kliknij właściwy typ licencji, wybierz użytkownika, a następnie kliknij trzy kropki obok licencji.
💡Wskazówka:
Jeśli odłączysz licencję, stanie się ona dostępna dla innego użytkownika. Jeśli ją usuniesz, licencja zostanie usunięta z subskrypcji i nie będzie już dostępna po upływie okresu anulowania.